OM


Det här är Gröna Sara

Gröna Sara Trädgårdsdesign hjälper privatpersoner och bostadsrätter med idéer och planering för att förverkligar trädgårdsdrömmar för delar eller hela trädgården. Gröna Sara Trädgårdsdesign erbjuder allt från enkla skisser till skalenliga ritningar med växtlistor och materialförslag. Med lång erfarenhet av inköp, logistik och projektledning kan jag även erbjuda hjälp med projektstyrning vid anläggning. Gröna Sara registrerades 2016 som enskild firma och är godkänd för F-skatt. 

Företaget är beläget i en charmig och gammaldags miljö i Gamla Skolan Stora Harrie, strax utanför Kävlinge.  Än så länge är det den gamla skolgården och entrén till lärarbostaden som är öppen för besök. I samband med Tusen trädgårdar och Lands öppen trädgård öppnar vi upp även på insidan. 

För aktuella arrangemang och öppna trädgårdsvisningar håll koll på facebook eller instagram.

Jag som driver Gröna Sara heter Sara Hall. Jag är utbildad trädgårdsdesigner och läser just nu fortsättningen till diplomerad trädgårdsarkitekt vid Trädgårdsakademin i Ängelholm.  Förutom studierna har jag ett gediget intresse för design och trädgård, och flera års erfarenhet av praktiskt arbete. Genom åren har jag samlat på sig breda kunskaper inom bl.a. växtkunskap, växtkomposition och trädgårdsdesign. 

På min fritid ägnar jag mig åt bl a trädgårdsskötsel. Det tar en stund att sköta 6000 m2 trädgård, speciellt om den inte fått rätt omvårdnad under ett antal år. I en stor trädgård är det därför en bra idé att försöka planera med stora penseldrag. Det finns inte tid att dutta och då är det viktigt att göra en ordentlig insats direkt vid anläggning. T ex har jag satt droppbevattning till den nyplanterade bokhäcken för att slippa stå och vattna varannan dag. Min filosofi är att det ska vara enkelt att ha trädgård och med dagens teknik finns det många lösningar som sparar tid!

Som så många andra verksamma inom trädgårdsdesign har jag en icke-trädgårds bakgrund med en utbildning som produktionsingenjör med inriktning logistik och femton verksamma år inom supply chain management, vilket innebar resor till jordens alla hörn. När tillfälle bjöds, passade jag  på att besöka parker och trädgårdar i bl a Singapore, Japan, Kina, Brasilien, USA, Azorerna, Spanien och England för att nämna några platser. Att se trädgårdar i andra delar av världen ger också perspektiv till vår svenska trädgårdsdesign. Det blir intressant vilka olika förutsättningarna är när man diskuterar gräsklippningsintervall och brasilianaren berättar att de klipper sin gräsmatta en gång i månaden under högsäsong, för gräset växer inte snabbare än så.