TRÄDGÅRDSDESIGN TJÄNSTER


Allium_5

Ute är det nya inne. 

Men hur skapar man den där känslan av att trädgården är en förlängning av vardagsrummet, hur undviker man att garageuppfarten ser ut som en stenöken av betongsten och grus eller att rabatterna gapar tomma vissa tider på året trots de där fina blommande växterna från plantshopen? 

Att ta hjälp av en trädgårdsdesigner är många gånger till stor hjälp för att förverkliga trädgårdsdrömmen.  

En trädgårdsdesigner kan hjälpa er att hitta bra rörelsemönster i trädgården, hur man ska tänka runt sittplatser, hur trädgården får samhörighet med huset och hur uteplatser blir en naturlig del av trädgården. 

FÖRSTA LEDIGA TID FÖR RITUPPDRAG ÄR FRÅN MITTEN AV OKTOBER 2021!

TILLS DESS JOBBAR JAG HELTID SOM ANSVARIG REDAKTÖR FÖR TV-PROGRAMMET TRÄDGÅRDSTIDER

I MÅN AV TID KAN JAG HJÄLPA ER REDAN NU MED TRÄDGÅRDSRÅDGIVNING/COACHNING SÅ HÖR AV ER OM DET ÄR INTRESSANT

VÄLKOMMEN MED FÖRFRÅGAN OM HJÄLP MED TRÄDGÅRDSDESIGN INFÖR HÖSTEN 2021 MED  FÖRSTA RITUPPDRAGSSTART I OKTOBER EFTER ÅRETS INSPELNINGSSÄSONG ÄR SLUT

Trädgårdsplanering 2021 - Prisexempel

TRÄDGÅRDSRÅDGIVNING

2 timmar i din trädgård, här tar du själv anteckningar. Perfekt start för den osäkre trädgårdsägaren, kan byggas på med nedan tjänster.

2.500 kr ink moms

 

Trädgårdsritning MINI

grundritning för planering av mindre del t ex entré, uteplats etc. med fokus på form och funktion, för den som vill ha en grund och fylla på detaljer själv

7.500 kr ink moms

Del av trädgård, max 150 kvm

Trädgårdsritning BAS

grundritning med fokus på form och funktion, för den som vill ha en grund och fylla på detaljer själv

11.200 kr ink moms

Trädgård upp till  700 kvm

14.300 kr ink moms

Trädgård större än 700 kvm

Trädgårdsritning PLANTERING

grundritningen påbyggd med planteringsplan och komplett växtlista

14.900 kr ink moms

Trädgård upp till 700 kvm

19.900 kr ink moms

Trädgård större än 700 kvm

Trädgårdsritning KOMPLETT

gediget material att använda vid offertförfrågan och anläggare 

18.800 kr ink moms

Trädgård upp till 700 kvm

24.890 kr ink moms

Trädgård större än 700 kvm


Gröna Sara hjälper dig att
planera trädgårdsdrömmar

En välplanerad trädgård blir både lättskött, vacker och funktionell. 

Oavsett om du har en riktigt stor villaträdgård eller en liten radhustäppa hjälper jag dig att ta fram en plan eller rådgivning på plats

ros

Förberedelse inför första möte

CHECKLISTA

När tiden är bokad får ni ett frågeformulär skickat som ni förbereder och besvarar innan första mötet. Det består av ett antal frågeställningar, dels rent praktiska och funktionsbaserade, dels mer personliga som t ex vilken stil och karaktär ni föredrar, vilka som är era älsklingsfärger eller blommor och vad ni vill ha ut av er trädgård. Viktiga frågor att tänka igenom är även budget och hur mycket tid  trädgården får ta i anspråk. Olika typer av växtlighet är olika arbetsintensivt, t ex är en välskött stor gräsmatta bland det mest arbetskrävande, då den ska klippas 1 – 2 ggr kanske t om 3 ggr under högsäsong medan en välplanerad perennrabatt rensas 2-3 ggr/året.

TOMTKARTA

För att kunna arbeta med er trädgård behöver vi en kopia på en måttsatt och skalenlig aktuell tomtkarta där ni har markerat ut befintliga byggnader, träd och buskar.
Har ni ingen tomtkarta kan den beställas från kommun för en primärkarta alternativt meddela oss, så ombesörjer vi det för er. 
Givetvis kan vi mäta upp din tomt, men det ingår dock inte i paketpriset, utan debiteras per påbörjad timme.

TRÄDGÅRDENS RUM

Det är lätt att glömma bort hemmets största rum – trädgården. Liksom inomhus är planlösningen i trädgården viktig. Det är många olika behov och funktioner som ska samsas. Genom att dela in trädgården i flera rum kan man skapa ombonade sittplatser, välkomnande entré, ordnade förvaringsytor, vindskydd och insynsskydd. Din trädgård är en del av ditt hem som upplevs under alla årstider, både inifrån och för besökare. Med vår Trädgårdsplanering KOMPLETT får du ett detaljerat underlag med allt det trädgården ska innehålla. [Trädgårdsplanering KOMPLETT]

NYBYGGNATION

Det finns mycket att vinna om man redan vid första spadtaget samtidigt planerar för trädgården. Maskiner på plats kan gräva gropar för träd & häckar, fylla & fördela massor. Förberedelser som blir kostnadseffektivt och du sparar mycket tid. Vi hjälper dig med en långsiktig plan som ger dig den trädgården du drömmer om! En bra start kan vara att börja med vår Idéskiss som sen kan fyllas på vartefter tomtens utvecklas. [IDÉSKISS]

Genomförande

När planeringen och designen av din trädgård är klar hjälper vi dig gärna med att förverkliga trädgårdsdesignen, som bollplank, rådgivare eller  projektledare. 
Enklare planteringar genomför vi själva medan tyngre anläggningsuppdrag genomförs av pålitliga och professionella samarbetspartners.