TRÄDGÅRDSDESIGN TJÄNSTER


Allium_5

Ute är det nya inne. Men hur skapar man den där känslan av att trädgården är en förlängning av vardagsrummet, hur undviker man att garageuppfarten ser ut som en stenöken av betongsten och grus eller att rabatterna gapar tomma vissa tider på året trots de där fina blommande växterna från plantshopen?

 

Att ta hjälp av en trädgårdsdesigner är många gånger till stor hjälp för att förverkliga trädgårdsdrömmen.  En trädgårdsdesigner kan hjälpa er att hitta bra rörelsemönster i trädgården, hur man ska tänka runt sittplatser, hur trädgården får samhörighet med huset och hur uteplatser blir en naturlig del av trädgården. När det kommer till detaljer så kommer vi med förslag på växter som passar platsen vad gäller jord, ljus och vatten men även växter som passar er och er livsstil, material och konstruktionsförslag på byggda detaljer och kanske även förslag på oväntade lösningar.

Trädgårdsplanering med fasta priser

TRÄDGÅRDSRÅDGIVNING

2 timmar i din trädgård, här tar du själv anteckningar. Perfekt start för den osäkre trädgårdsägaren, kan byggas på med nedan tjänster.

2.400 kr ink moms

 

Trädgårdsplanering MINI

för planering av mindre del t ex entré, uteplats etc. 

7.900 kr ink moms

Del av trädgård, max 150 kvm

IDÉSKISS

med fokus på form och funktion, för den som vill ha en grund och fylla på detaljer själv

9.900 kr ink moms

Trädgård upp till 700 kvm

11.500 kr ink moms

Trädgård större än 700 kvm

Trädgårdsplanering BAS

ger detaljerade växtförslag

12.700 kr ink moms

Trädgård upp till 700 kvm

14.700 kr ink moms

Trädgård större än 700 kvm

Trädgårdsplanering KOMPLETT

gediget material att använda vid offertförfrågan och anläggare 

15.900 kr ink moms

Trädgård upp till 700 kvm

18.700 kr ink moms

Trädgård större än 700 kvm


Gröna Sara hjälper dig att
planera trädgårdsdrömmar

En välplanerad trädgård blir både lättskött, vacker och funktionell. 

Oavsett om du har en riktigt stor villaträdgård eller en liten radhustäppa hjälper jag dig att ta fram en plan eller rådgivning på plats

Förberedelse inför första möte

CHECKLISTA

När tiden är bokad får ni ett frågeformulär skickat som ni förbereder och besvarar innan första mötet. Det består av ett antal frågeställningar, dels rent praktiska och funktionsbaserade, dels mer personliga som t ex vilken stil och karaktär ni föredrar, vilka som är era älsklingsfärger eller blommor och vad ni vill ha ut av er trädgård. Viktiga frågor att tänka igenom är även budget och hur mycket tid  trädgården får ta i anspråk. Olika typer av växtlighet är olika arbetsintensivt, t ex är en välskött stor gräsmatta bland det mest arbetskrävande, då den ska klippas 1 – 2 ggr kanske t om 3 ggr under högsäsong medan en välplanerad perennrabatt rensas 2-3 ggr/året.

TOMTKARTA

För att kunna arbeta med er trädgård behöver vi en kopia på en måttsatt och skalenlig aktuell tomtkarta där ni har markerat ut befintliga byggnader, träd och buskar.
Har ni ingen tomtkarta kan den beställas från kommun för en primärkarta alternativt meddela oss, så ombesörjer vi det för er. 
Givetvis kan vi mäta upp din tomt, men det ingår dock inte i paketpriset, utan debiteras per påbörjad timme.

TRÄDGÅRDENS RUM

Det är lätt att glömma bort hemmets största rum – trädgården. Liksom inomhus är planlösningen i trädgården viktig. Det är många olika behov och funktioner som ska samsas. Genom att dela in trädgården i flera rum kan man skapa ombonade sittplatser, välkomnande entré, ordnade förvaringsytor, vindskydd och insynsskydd. Din trädgård är en del av ditt hem som upplevs under alla årstider, både inifrån och för besökare. Med vår Trädgårdsplanering KOMPLETT får du ett detaljerat underlag med allt det trädgården ska innehålla. [Trädgårdsplanering KOMPLETT]

NYBYGGNATION

Det finns mycket att vinna om man redan vid första spadtaget samtidigt planerar för trädgården. Maskiner på plats kan gräva gropar för träd & häckar, fylla & fördela massor. Förberedelser som blir kostnadseffektivt och du sparar mycket tid. Vi hjälper dig med en långsiktig plan som ger dig den trädgården du drömmer om! En bra start kan vara att börja med vår Idéskiss som sen kan fyllas på vartefter tomtens utvecklas. [IDÉSKISS]

Genomförande

När planeringen och designen av din trädgård är klar hjälper vi dig gärna med att förverkliga trädgårdsdesignen, som bollplank, rådgivare eller  projektledare. 
Enklare planteringar genomför vi själva medan tyngre anläggningsuppdrag genomförs av pålitliga och professionella samarbetspartners.